22 Mayıs 2014 Perşembe

KOSAVA - TÜRKİYE MAÇINI DOSTLUK KAZANDI.


MİLLİ TAKIMIMIZ,HENÜZ UEFA VE FİFA ÜYELİĞİ BULUNMAYAN KOSAVA MİLLİ TAKIMI İLE TARİHİNDE İLK DEFA KARŞILAŞTI.

A Milli Takımımız bu akşam hazırlık maçı kakpsamında futbol tarihinde ilk defa Kosova ile karşı karşıya geldi ve maç Millilerimizin galibiyeti ile sonuçlandı.Uluslararası arenada tanınma için büyük mücadele veren Kosova'ya konuk olan A Milli Futbol Takımımız misafir oldukları sahadan 6-1 galip ayrılıdı.
Türkiye A Milli Futbol Takımımız,yakın zamanda Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen ve 301 madencimizin hayatını kaybettiği elim kaza sebebiyle sahada Siyah forma ile mücadele etti.


Kosova'da oynanan maça A Millilerimiz Soma'da yaşanan ve hayatını kaybeden 301 işçinin anısına siyah forma ile çıktılar. Ay yıldızımız daha karşılaşmanın ilk dakikalarında Ahmet İlhan'ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. 34. dakikada Bilel Kısa'nın attağı gol ile fark iki oldu. Karşı atağa geçen Kosova bir dakika sonra Albert Bunjaku'nun attığı gol ile arayı kapatmaya çalışarak farkı bire düşürdü.Maçın ilk yarı skoru Kosova:1 Türkiye:2 oldu.

İkinci yarının başlamasıyla sanahada kıyasıya mücadale devam etti. Maçın 49. dakikasında Olcay Şahan fileleri havalandırarak Ay- Yıldızlı takımımızı 3-1 öne geçirdi. 2. yarda oyuna giren Mustafa Pektemek 54. dakikada attığı gol ile skor'u 4-1 e yükseltti. Bir gol ile yetinmeyen Mustafa Pektemek 70. dakikada ikinci golünü atarak A Millilerimizin skorunu 5-1 e yükseltti ve kapkanış golünü de 87. dakikada Alper Potuk atarak 6-1'lik galibiyetin sahibi olduk. A Milli Takımımız, Kosova misafirliğinden galip ayrıldı.
KAYNAK: Manşet T.V

                                                           SELİM AÇAN
                                                     www.tunaspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder