5 Haziran 2014 Perşembe

T.F.F İTİRAZI KARARA BAĞLADI,MARUFSPOR KÜME DÜŞTÜ.


Türkiye Futbol Fedarasyonu T.F.F,konuyla ilgili Zeytinburnuspor'un yapmış olduğu itiraz kararını bugün kamuoyuna açıkladı.

 Amatör Futbol Disiplin Kurulu, 12.01.2014′te oynanan Zeytinburnusupor-Çankırı Marufspor 1.Amatör Küme maçıyla ilgili ev sahibi ekibin itirazını karara bağladı. Sahtecilik yaptığı gerekçesiyle Marufspor küme düşürüldü.


Zeytinburnuspor Kulüp Başkanı Ünal Tombulel, TFF İstanbul İl Başkanlığı’na resmi müracaatta bulunarak, Çankırı Marufspor’da forma giyen Nihat Kılıç’ın lisansında geçmiş yıllarda tahrifat yapıldığını ileri sürmüş, futbolcunun esas adının Hamza Kılıç olduğunu iddia etmişti ve Bayrampaşa ekibinin şampiyonluğunun iptalini istemişti. AFDK başvuruyu haklı buldu ve hem Hamza Kılıç hem de Nihat Kılıç’a 3 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.
Çankırı Marufspor da sahtecilik ve yanıltma eylemi nedeniyle 2. Amatör Lig’e düşürüldü. Bu ekibin yerine Süper Amatör Lig’e grup üçüncüsü Zeytinburnuspor’un alınması bekleniyor.
Çankırı Marufspor’un ise Tahkim Kurulu’na gitme hakkını bulunuyor.
 

Çankırı Marufspor Başkan Vekili İlhan Afkan,konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı:

Çankırı Marufspor Başkan Vekili İlhan Afkan, AFDK’nın haklarında verdiği sahtecilik nedeniyle küme düşürme cezasının haksız olduğunu, olayda kulüp olarak hiçbir suçlarının olmadığını söyledi.

Afkan Yerel Futbol’a yaptığı açıklamada, “Futbolcumuz Nihat Kılıç’ın lisansında sahtecilik yapmak gibi bir şey söz konusu bile olamaz. Kendisi iki sezondur bizde aynı lisansla forma giymekte. Daha önce oynadığı Güngörenspor’da da lisansı aynıydı. Biz Marufspor olarak Nihat Kılıç’ın lisansını iki sezon önce kulübümüze aldık. Eğer bir sıkıntı var ise bu TFF’nin sorumluluğundadır. Marufspor olarak biz yasal bir transfer yaptık ve oyuncumuzu dürüstçe oynattık. Centilmenliği tüm spor kamuoyunca bilinen Marufspor’un bu tür sahtecilik işlerine girmesi düşünülemez bile. TFF’nin kararını şaşkınlıkla karşıladık. Kararı kabul etmiyoruz, itirazımızı yapacağız. Bu büyük hatadan dönüleceğine eminiz” dedi.
HABER: EFKAN BUCAK / Yerel Futbol Sitesi

                                                            SELİM AÇAN
                                                      www.tunaspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder